Exposició Antoni Fabrés
- Aran Sala
- 16 nov 2019
- 2 Min. de lectura
Treball previ
Antoni Fabrés va néixer a Barcelona el 27 de juny del 1854, i va morir a Roma el 1938. Va ser un aquarel·lista, pintor i escultor orientalista molt influenciat per Mariano Fortuny. La seva obra destaca l'exòtic i la complexitat, sobretot en la pintura. A més, també tractava el naturalisme i la denúncia social.
Ressenya
L’exposició Antoni Fabrés dedicada a aquest pintor es troba al MNAC, a Barcelona, concretament al Palau Nacional de Montjuïc, un edifici inaugurat el 1929 amb el motiu de l’Exposició Internacional. És la seu del MNAC des de 1934. L’exposició es pot visitar des del 31 de maig fins al 29 de setembre de 2019.
Antoni Fabrés va néixer a Barcelona el 27 de juny del 1854, i va morir a Roma el 1938. Va ser un aquarel·lista, pintor i escultor orientalista molt influenciat per Mariano Fortuny. La seva obra destaca l'exòtic i la complexitat, sobretot en la pintura. A més, també tractava el naturalisme i la denúncia social. La seva exposició s’organitza en els períodes de l’autor. Trobem el període Barcelona-Roma-Barcelona, el període Paris, el de Mèxic i finalment Roma un altre cop. Al llarg de l’exposició ens adonem que Fabrés no es pot catalogar dins de cap estil, cada obra és diferent, i a cada període Fabrés utilitza tècniques diferents.
Una obra que em va cridar molt l’atenció va ser el quadre “Repòs del guerrer”, una pintura a l’oli que representa un home de raça africana estirat al mig d’un llit, rodejat de teles i coixins. L’obre és curiosa perquè, mentre que el guerrer està perfectament definit amb un hiperrealisme, tot el que hi ha al seu voltant sembla més borrós. Els colors del quadre li donen un aire molt orientalista, típic de l’autor, com la mirada intensa que donava a tots els seus personatges. El personatge del quadre té una expressió entre cansada i resignada.
Sincerament, opino que l’obra de Fabrés és una obra molt completa, i feta amb una gran tècnica. L’autor aconsegueix amb els seus quadres treure els personatges dels llenços i fer-los connectar amb els espectadors.
Comments